Byg et insekthotel

Bier, sommerfugle og andre insekter har det svært i Danmark og uddør med alt for høj hast. De mangler især levesteder, men det kan du heldigvis hjælpe dem med. Du kan nemlig bygge et insekthotel - det er både nemt og sjovt.

Af Laura Høst Mange


Som regel er et insekthotel udformet som en kasse, der bliver fyldt med forskellige materialer, som insekterne bor i, lægger æg i eller fortærer. Fælles er, at insekterne er vilde med dem og gerne overvintrer i insekthotellerne.

Sådan gør du
Find en gammel kasse eller et fuglehus og start med at inddele den i forskellige rum. Det kan du gøre ved at skære brædder og klemme den fast mod hinanden eller sætte dem fast med søm eller skruer. Rummene må gerne være forskellige i størrelsen og behøver ikke være kvadratiske.

Fyld rummene op med forskellige materialer. Der er næsten ikke grænser for, hvad du kan putte i de forskellige rum - alt fra hullet træ til mos, siv, skifferstykker, rørstumper, uld og hø er insekterne vilde med.

Sørg for at taget på insekthotellet er tæt, så der ikke løber vand ned i hotellet og gør materialerne våde.
Stil insekthotellet et sted i haven eller hæng det på husmuren, hvor du kan holde øje med alle insekterne, der flytter ind.

Kilde: Randers Regnskov