Giv 7 efterårsdage til klimaet: DAG 2

Brug naturen som spisekammer

Af Christian Garde/Samvirke

Det er ret ligetil at finde mad udendørs, men det er en god ide at vide lidt om, hvad der kan spises derude. Se vores to film og bliv godt klædt på til sanketuren.

5 ting, du kan sanke i efterårsferien

Havtorn, hunderose, ægte kastanje, brændenælder og brombær. Det er bare noget af det, du kan sanke i naturen om efteråret. Tag med naturvejleder Jes Aagaard fra Naturstyrelsen rundt i Naturpark Amager og bliv inspireret til at lave mad med vilde bær, frugter, nødder og urter.Tag med på svampejagt: Sådan kommer du i gang

Rørhat og kantarel er gode spisesvampe, mens du skal holde dig langt væk fra fluesvampene. Naturvejleder Jes Aagaard viser dig her 2 fede og 1 farlig svamp, så du kan gå i gang med svampejagten uden at komme galt afsted.

To retter med svampe

Hvis du ikke finder så mange svampe på svampeturen, behøver du ikke ærgre dig. Du kan nemt lave en lækker forret selv med gangske få svampe. Du kan i øvrigt sagtens gå en tur i supermarkedet og købe lidt ekstra af sæsonens svampe. Det betyder ikke så meget, hvilke slags spisesvampe du bruger i opskrifterne, brug bare dem du har.
Lækker og sprød svampebruscetta
Cremet svampesauce, der kan spises med pasta