En lille rest bolognese eller kødsovs får ny indisk smag

Liselotte bruger krydderier til at give resterne nyt liv.

"En freestyle-opskrift uden stress, leg dig frem". Sådan lyder rådet fra Liselotte - eller Lotte blandt venner - der har sendt en red maden-opskrift med smæk på smagen til grønneveje@coop.dk.
Risretten, der er baseret på rester fra bolognese eller kødsovs, er virkelig nem. Målene er lidt tilfældige alt afhængigt af kokkens humør. Diverse indisk inspirerede krydderier og krydderurter kan tilføjes efter smag.

"Denne ret smager af Indien og har så mange smagsnuancer, at man tror, den har taget flere timer at lave. I virkeligheden skal man kun vente på risene, med mindre man dagen inden koger en portion samtidig med madlavningen. Hurtig, sund, billig og virkelig rig på smag. Man kan faktisk ikke ødelægge denne ret, ideel for nye kokke".

Bon appétit fra Lotte 

Lottes risret à la Indien.

Opskriften er til fire, er man 5 personer,  lidt mere ris, og lidt flere grøntsager etc.

En lille rest bolognese, kogte ris til fire personer ristes på panden med for krydderier som foreksempel:  ingefær,  karry, chili, spidskommen, gurkemeje.

Soya og olivenolie tilføjes og til sidst tilsættes sprødkogte haricots verts eller rosmarinstegte snittede gulerødder. Andre restgrøntsager kan også bruges.

Trætte tomater kan vendes i de sidste minutter, hvis man har nogle liggende, der skal spises.

Pynt rundhåndet inden servering med friske krydderurter efter smag.

Myntesauce

Lotte serverer gerne lidt myntesauce til, som enten er lavet af drænet yoghurt eller creme fraiche.

Drænet yoghurt røres op med lidt citronsaft og olivenolie, salt og peber, og til sidst frisk eller tørret hakket mynte. Mynte kan erstattes af dild.